Vanmakt & Artipelag

Den 19:e februari 2022 är det världspremiär när koreografen Alexander Ekman sätter upp sitt nya verk Vanmakt i Artipelags Artbox. Verket har möjliggjorts tack vare ett stipendium från Micael Bindefeld stiftelse.

Vad händer när kris och hot blir en vedertagen sanning i ett samhälle? Hur mycket står vi upp för vad vi tänker och tror på i en sådan situation? Verket Vanmakt vill påminna om att du alltid har en egenmakt.

Vanmakt är ett koreograferat bildkonstverk av koreografen Alexander Ekman. En ljus, ljud, video och musikupplevelse som du själv sitter, står eller går runt i medan fem skådespelare utför koreografiska, regisserade situationer. Verket är skapat specifikt för Artipelags 1200 kvm stora Artbox. Det öppna rummet ger en möjlighet att se verket från flera olika perspektiv.

Bildskapare, koreografi och regi: Alexander Ekman
Kompositör: Mikael Karlsson
Dramaturgi, koncept och produktionsledare: Carina Nildalen
Kostym: Henrik Vibskov
Scenografi: Alexander Ekman och John Engberg
Ljus: Alexander Ekman och Tobias Hallgren
Skådespelare: Sofie Lybäck
Skådespelare: Magnus af Sandeberg
Skådespelare: Filip Fransson
Skådespelare: Pascal Jansson
Skådespelare: Mawlawi Rahem

Vi fick uppleva en ljus-, ljud-, video- och musikupplevelse där man sitter, står eller går runt i medan fem skådespelare utför koreografiska, regisserade situationer. Verket är skapat specifikt för Artipelags 1200 kvm stora Artbox med nyskriven musik av Mikael Karlsson.

Fakta

Datum 19 februari – 8 maj 2022 – Längd ca 2 timmar. VIP gäster plus premiär bilder ifrån den 17 Feb. av Cawa Media:

 

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s