Bilder

Spritmuseum invigningsfest

Spritmuseum öppnade på Djurgården

Den 23 maj var det invigningsfest av Spritmuseum i Galärskjulen på Djurgården med tre utställningar som vill roa och oroa. Det är det gamla Vin & Sprithistoriska Museet som bytt namn till Spritmuseum och flyttat till helt nya lokaler. Annars är ingenting sig likt. Det är dock unikt att öppna ett nytt museum på Djurgården, de fick möjligheten att bygga ett riktigt drömmuseum. Besökarna kommer att möta mer eller mindre oväntade angreppssätt kring alkoholen i utställningarna. Invigningsfesten var väldigt fin arrangerad, speglade hur museet kommer att fungera i framtiden snyggt inramat av Spoil Concept som stod för hela kalaset. Museichef är Ingrid Leffler. Här följer bilderna ifrån invigningsfesten. Välkomna!

”Spritlandet Sverige” handlar om svenskarnas bitterljuva förhållande till alkohol. Utställningen är utformad som en vandring genom våra årstider. Besökaren kan sätta sig på parkbänken eller hänga i baren, ta del av lust och lidande, njutning och bakrus, mörker och ljus, värme och kyla.

Utställningen sätter fingret på några allmängiltiga företeelser: snapsvisor, hur man bygger identitet med alkohol, normer, attityder och värderingar. Men också hur man tillverkar alkohol, inklusive regler och restriktioner.
Spritmuseum vill att alla sinnen och minnen skall aktiveras. Målet är att beröra på flera plan och att inspirera till reflektion över varför spriten är en svensk kultursymbol samt vårt kluvna förhållande till alkoholen i våra liv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s