Sweeney Todd premiär

Broadwayklassiker SWEENEY TODD på Kungliga Operan


Broadway flyttar in på Kungliga Operan. När den förbittrade Sweeney Todd får höra att hans fru har dött tar han upp sitt gamla yrke som barberare – med målet att mörda alla förhatliga människor som kommer i hans väg. Till sin hjälp har han Mrs. Lovett, som bakar köttpajer enligt ett recept som hör hemma i mardrömmar. London i 1800-talets mitt är ett själlöst, industrialiserat samhälle vars förlorare tar hämnd på ett mekaniskt och urskiljningslöst sätt. I en korrupt värld som nöter ned människor – vad finns det för räddning?

Få kompositörer och textförfattare i musikalvärlden, om någon, har varit så beundrade och inflytelserika som den 2021 bortgångne Stephen Sondheim. Hans ambitiösa verk balanserar ofta på gränsen mellan musikal och opera – och ingenstans är detta tydligare än i Sweeney Todd, den morbida chocksuccén från 1979. En tät och intensiv berättelse om besatthet och destruktivitet – en korsning mellan svart komedi, blodig thriller och tragiskt drama.

MUSIK & SÅNGTEXTER Stephen Sondheim

LIBRETTO Hugh Wheeler

DIRIGENT David Angus/David Björkman

REGI Michael Cavanagh

SCENOGRAFI Magdalena Åberg

KOSTYM, MASK & SKRAFFERING Lena Lindgren

KOREOGRAFI Joakim Stephenson

LJUS Linus Fellbom

LJUDDESIGN Avgoustos Psillas

DRAMATURG Katarina Aronsson

SPRÅK Framförs på engelska med svensk text på textmaskin.

FÖRESTÄLLNINGENS LÄNGD Cirka 2 timmar 55 minuter inkl. paus.

BILJETTER: https://www.operan.se/forestallningar/sweeney-todd/

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s