Sjöstaden Skybar – Premiär

Sjöstaden Skybar höjer Stockholms matscen enligt vårt åsikt. Cawa Media fick vara med om premiären, för nu öppnar Sjöstaden Skybar med Stockholms mest oslagbara utsikt från våning 28, högst upp i Sthlm 01, Hammarby Sjöstad. Restaurangen rymmer matsal, bar, chambre separée (Red room), vardagsrum och takterrass i västerläge. Matkonceptet utgår från kolgrillen och rökeriet med rätter inspirerade från sydliga breddgrader och miljöerna bjuder på tidstypiska färger och influenser från 70-talet med en modern touch.

Inredningskonceptet hämtar inspiration från 70-talet med klassiska färger och inredningsdetaljer som mixas med moderna inslag av egen design såsom bar- och matsalsstolar, pendlade armaturer, väggarmaturer och väggpaneler. Några klassiska exempel är en glasbetongvägg, lampan Bumlingen och Ericofon (den så kallade kobratelefonen) som här istället fungerar som belysning samt kakel i tidstypiska färger som delar in rummen i olika miljöer. Välkända personer med stort inflytande samt stillbildskonst stärker känslan av en modern tolkning av decenniet.

Sjöstaden Skybar är ett exceptionellt tillskott i Hammarby Sjöstads skyskrapa Sthlm 01 med god mat och dryck, umgänge och en urban pulserande känsla. Restaurangen ligger på 28:e våningen och bjuder på sceniska vyer över Årstaviken och Söder. Här erbjuds någonting för alla och det serveras dagligen lunch, middag och dryck i baren eller på terrassen. Rätterna på menyn är inspirerade av södra Europa, Mellanöstern samt Syd- och Nordamerika och det mesta tillagas i rökeriet eller
på kolgrillen. Ansvarig för köket, Back of House Manager, är Oskar Karlsson som närmast kommer från Restaurang Göteborg.

Sjöstaden Skybar har två tredjedelar av våningsplanet med öppen planlösning. Här finns matsalen som tar emot 50 sittande gäster, baren med 50 sittande gäster, vardagsrummet med 30 platser, chambre separée (Red Room) med 18 personer och den härliga takterrassen i västerläge som har 100 sittplatser. Rumsligheternas samspel gör det möjligt för umgänge och mingel från lunch till sen kväll. Skanska Fastigheter Stockholm står bakom utvecklingen av Sthlm New Creative Business Spaces som har omvandlat den gamla industrihamnen till en urban mötesplats med säregen atmosfär. Området består av sju kontorsbyggnader i Hammarby Sjöstad, där Sthlm 01 är den mest framträdande samt 400 nya bostäder, kajer, gator och ett bussgarage. 

Sjöstaden Skybar öppnar den 13 maj 2021. Premiärvisning arrangemang: SpoilConcept Communication. Välkomna önskar Sjöstaden Skybar samt Cawa Media.

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s