Skansen – stänger första gången på 129 år

Den 27 november 2020, stängdes entréerna på Skansen ned helt och Jul på Skansen ställdes in. Detta efter de nya restriktionerna, och den tydliga uppmaningen efter statsministerns tydliga besked om skärpta restriktioner. Då fanns det inte någon annan möjlighet än att ta ansvar och stänga ned Skansens verksamhet helt och hållet.

Vd:n John Brattmyhr säger att beslutet om att stänga ner Skansen kändes svårt men rätt.

– Vi befinner oss i en extremt allvarlig ekonomisk situation där vi kämpar för vår överlevnad. Tidigare har vi gjort bedömningen att vi kan ha öppet för att vi är ett utomhusmuseeum, samtidigt som vi begränsat antalet besökare och anpassat vår verksamhet för att göra det säkert för våra gäster.

Har haft öppet trots pandemin

Skansen har trots coronapandemin kunnat hålla öppet eftersom det är en utomhusarena och att restriktionerna har kunnat hållas. Detta, samt det ekonomiska statliga stöd som Skansen har fått under året, har gjort att parken har kunnat överleva. Men det räcker nu inte på längre sikt, och framtiden är oviss.

– Vi måste överleva här och nu men samtidigt måste vi vara mer innovativa än någonsin för att utveckla vårt erbjudande till gästerna och skapa nya intäkter. Utmaningen att ställa om verksamheten samtidigt som medarbetarna är permitterade, och att grundläggande ekonomiska förutsättningar för utveckling inte finns, är extremt svårt att lösa, säger Vd:n John Brattmyhr.

Till sina besökare skriver Skansen att man ser fram emot att kunna välkomna gäster igen, ”förhoppningsvis någon gång under våren”. Ni får njuta av Cawa Media bilder ifrån sista dagen den 27 Nov.2020 så länge.

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s