Nent/Viaplay pressdag 2020

Hyllade thrillerserier, en andra säsong av Kristallen-nominerade Älska mig, internationella satsningar och en såpa i modern tappning signerad Camilla Läckberg. Hösten 2020 på Nordic Entertainment Group är minst sagt maxad med spännande nyheter. Dessutom blir det premiär för långfilmer som Josephine Bornebuschs ORCA och succén Catwalk. Krydda det med krimdokumentärer, 30-åringen Efterlyst och På gränsen med Peter Jihde. Här är den färgstarka hösten på Viaplay, Viafree och TV3.

Äntligen höstrusk – och läge att helt utan dåligt samvete få bänka sig i soffan året ut. Nordic Entertainment Group har laddat upp med innehåll för alla smaker på Viaplay, Viafree och TV3 när dagarna blir allt kortare. Känslosamt drama, nervkittlande thrillers och dokumentärer blandas med högklassig sport och de bästa Hollywoodserierna.

Partisan inledde säsongen bombastiskt med tittarrekord och lysande recensioner. Nu fortsätter bingehösten med en mängd fler premiärer. Först ut är den andra säsongen av flerfaldigt Kristallen-nominerade Älska mig av och med Josephine Bornebusch, som även är aktuell med ORCA – en långfilm om hur vi hanterar livets största frågor när vi tvingas till social distansering. Catwalk, med Emma Örtlund och Pär Johansson, kommer även med en ny serie baserad på succéfilmen. Oscar Zia gör skådespelardebut i övernaturliga ungdomsthrillern Cryptid och Mikael Tornving tar sig an huvudrollen i humorserien Ambassadören.

För alla nostalgiker återuppstår såpagenren i modern tappning med Lyckoviken. Ett krimkryddat relationsdrama skapat av deckardrottningen Camilla Läckberg med Martin Stenmarck och Disa Östrand i huvudrollerna.

– Den här hösten är ett bevis på att vår dramasatsning har tagit oss till nästa nivå. Aldrig tidigare har vi haft så många starka egenproducerade serier och filmer, och jag är otroligt stolt över vår variation av högklassiga produktioner, säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Det blir även krimkavalkad med jubilaren Efterlyst som i år firar 30 år i rutan, I huvudet på en mördare där vi granskar landets värsta mördare på djupet och dokumentärserien Svenska fall om brotten som skakade Sverige. Peter Jihde är tillbaka med en andra säsong av På gränsen med Peter Jihde, där han åker till USA och möter människor med minst sagt kontroversiella åsikter.

Höstens reality check får vi när tittarfavoriten Paradise hotel återvänder med en högljudd comeback av dokusåpasveriges största drottningar. Vi får också följa PH-paret Kristian Täljeblad och Anna Pankova på deras väg till altaret i nya serien Anna & Kristian: Forever.

Nytt inom factual entertainment är Helikopterpiloterna där vi skildrar Sveriges bästa piloter i deras livsfarliga och viktiga vardag. Lyxfällan är inte bara tillbaka med en ny säsong utan också en spin-off i form av Drömfällan där kändisar blottar sin ekonomi. Dessutom blir det mer Frusna vägar och Pantbanken.

Som vanligt har Viaplay ett maxat internationellt innehåll med premiär bland annat för serier som engelsk-danska The Head och stjärnspäckade actiondramat The Professionals

Även för alla sportälskare blir det en fullmatad höst – med Premier League, Champions League, slutspel i NHL, Formel 1-studion, EM i handboll och mycket annat. 

– Vi lever just nu i en tid där underhållning behövs mer än någonsin och därför ser jag extra mycket fram emot denna fullspäckade höst där vi har något att erbjuda för alla, säger Filippa Wallestam.

Du kan se presentationen live eller i efterhand via den här länken. Här följer Cawa Media:s bilder ifrån presentationen på Hasselbacken i Stockholm den 25 Aug.2020.

https://www.cafe.se/sveriges-stiligaste-killar-2020/

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s