Kazakh Film festival in Stockholm – Sweden

The First Kazakh film festival is organized by the ”Youth of Kazakhstan in Sweden” association! The festival aims at promoting Kazakh culture in Sweden through film screenings and other cultural events.

This year’s festival features 8 films produced by ”Kazakhfilm” studio and a photo exhibition about Kazakh nature. All films are in Kazakh/Russian with English subtitles. The opening film is ”The Road to Mother”, a 2016 drama film directed by Akan Satayev. It was selected as Kazakhstan’s entry for the Best Foreign Language Film at the Oscars. Visiting Stockholm and the filmfestival was actress Altynai Nogherbek and the producer from Kazakh film studio Diana Ashimova. The opening ceremony of the Kazakh filmfestival was performed by the Ambassador of Kazakhstan in Sweden Mr.Kairat Abdrakhmanov.

Highly recommended film, according Cawa Media.

The event was supported by the Embassy of the Republic of Kazakhstan in the Kingdom of Sweden and ”Kazakhfilm” studio. Here is the festival pprogram, including the 8 films:

68256168_661742090972487_7238713682832654336_n

Välkomna till “Kazakh filmfestival in Sweden” den första kazakiska filmfestivalen. Filmfestivalen ämnar att verka för kazakisk kultur i Sverige genom filmvisningar och kulturevenemang.

Årets festival kommer att visa åtta filmer som producerats av “Kazakhfilm” studio. Alla filmer visas med ryskt/kazakiskt tal samt engelsk undertext. Öppningsfilmen kommer vara “The Road to Mother”, ett drama från 2016 regisserat av Akan Satayev. Filmen blev utvald att representera Kazakhstan som bästa utländska film på Academy Awards (Oscar). Evenemanget stöds av Den Kazakiska ambassaden i Sverige.

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s