Bilder

Svenska Turistgalan 2011

Galan genomfördes den 20 Oktober i år för sjätte året i rad, och är den självklara mötesplatsen för svenska turistnäringen och dess intressenter. Årets tema är ”Evolution 2020”- vad står vi idag och vad händer i framtiden, hur ska Sverige hävda sig i världen och vad betyder Sverige för världen – hur och var måste vi bli bättre för att nå vår gemensamma vision år 2020. Galatemat kommer att prägla dagens seminarier, såväl som den glittrande galakvällen. Galan ägde rum torsdagen den 20 oktober på China Teatern och Berns Salonger i Stockholm.

Svenska Turistgalan är en årligen återkommande inspirations- och kunskapsdag med konferens, prisceremonier och galamiddag. Svenska Turistgalan har etablerats som en gemensam mötesplats där hela näringen och dess intressenter samlas för att inspireras, bygga nätverk och premiera näringens framgångsrika aktörer. Galan sammanför representanter från hela den svenska rese- och turistnäringen samt företag och organisationer från privat och offentlig sektor.

Svenska Turistgalan har blivit publikt känd, synliggör goda och intressanta turismutvecklingsexempel och genomförs årligen under hösten som en av de viktigaste affärsmötesplatserna för näringen. Galan fokuserar på mötet mellan människor och företag, kombinerat med inspirerande föreläsningar i en attraktiv miljö. Målet är att skapa och bygga relationer mellan konkurrenter, över branschgränser och över region- och nationsgränser.

Vinnarna av Stora Turismpriset, TRIP Award och internationella TRIP Global Award har korats på Svenska Turistgalan. Här följer årets vinnarlista:

TRIP Global Award – ”Den bästa upplevelsen i Sverige”
Vinnare: Astrid Lindgrens Värld
”Den bästa upplevelsen i Sverige” röstades fram av utländska researrangörer från Norge, Finland, Danmark, Tyskland, Italien, Frankrike, Storbritannien och Ryssland. Priset har instiftats av Rese- och Turistnäringen i Sverige (RTS) i samarbete med Visit Sweden. Prisutdelare var kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth. Övriga finalister var Astrid Lindgrens Värld, Junibacken, Fotografiska, Stockholm Adventures, Skansen, Selma Spa, Kosta Boda Art Hotel och Kungsleden.

TRIP Award
Vinnare: Skonaren Vega, Romme Alpin, XC Travels
Priset delas ut av RTS inom ramen för TRIP Turistnäringens Utvecklingscenter, till framgångsrika entreprenörer och omfattar tre kategorier:
– Årets comeback: Skonaren Vega. Övriga finalister var Loka Brunn Kur & Konferenshotell och Tott Hotell Åre.
– Årets uppstickare: Romme Alpin. Övriga finalister var Salt och Sill och Sweden by Nature.
– Bäst nyttjande av marknadsföring och distribution: Volvo XC Travels. Övriga finalister var TV4 Mitt Kök och Visit Linköping.

Stora Turismpriset
Vinnare: Treehotel
Stora Turismpriset delas årligen ut till aktörer som har främjat och utvecklat svensk turism, av Stiftelsen för kunskapsfrämjande inom turism med Tillväxtverket som huvudman. Övriga finalister var Svenska Dansbandsveckan, Sala Silvergruva, Världskulturmuseerna i Stockholm, Kosta Boda Art Hotel och Lights in Alingsås.
För mer information: gå in på http://www.turistgalan.se/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s