cawa media news

Snabba Cash galapremiär

Snabba cash är en spänningsroman från 2006 av Jens Lapidus. Den har varit en försäljningssuccé som bok, men nu även som långfilm av Daniel Espinosa. Pocketutgåvan sålde fjärde bäst av svensk skönlitteratur 2007. Boken rosades av kritiker och ansågs vara något helt nytt in om svensk spänningslitteratur.

Produktionsbolaget Tre Vänner har köpt filmrättigheterna och filmen hade galapremiär den 13 januari 2010 på Rigoletto, med efterfest på Cafe Opéra, och Opérakällaren. Hela tillställningen, och galapremiären var mycket välregisserat av Zap Events & PR. Bättre än så här kan det knappast bli!

Handlingen: 

JW kommer från landet men är en bratkille som lever ett dubbelliv och kör svarttaxi för att finansiera sitt dyra liv på Stureplan, i JW:s vardagsliv måste han leva väldigt ekonomisk för att ha råd med sitt dyra Stureplan liv, han kör svarttaxi för att få ekonomin att gå runt, men det är knappt att den gör det. Men en dag så erbjuder Abdul Karim killen som JW hyr bil av när han kör svarttaxi, ett nytt extraknäck där han kan tjäna stora pengar, detta jobb är att sälja kokain, JW tackar genast ja till erbjudandet med tanke på hans taskiga ekonomi, och just i det ögonblicket han tackar ja kliver JW in i Stockholms undre värld.

Jorge Salinas Barrio är en latino som åkt i fängelse efter att ha tagit hela skulden för knarkaffärer där serbiska maffian var inblandad. Han rymmer från Österåkersanstalten med planer på att fly landet.

Mrado Slovovic är en serbisk torped som är medlem i den serbiska maffian men egentligen drömmer om ett normalt liv med sin dotter Lovisa.

De tre personerna förenas i boken genom sina drömmar om snabba förtjänster. När JW och Abdul Karim börjat få ruljans på kokainförsäljningen vill de expandera. Abdul Karim har hört talas om Jorge, som precis genomfört en omtalad rymning. Ryktet går att Jorge har lärt sig allt om kokainbranschen när han suttit inne. JW får därför i uppdrag att rekrytera honom. Samtidigt har Jorge precis försökt utpressa den jugoslaviska maffians boss. Torpeden Mrado är satt att få honom på andra tankar.

När JW slutligen hittar Jorge ligger han sönderslagen i en skog. Det är Mrados verk. Abdul Karim tar hand om Jorge, och de börjar sedan jobba tillsammans.

Det är en mycket tuff, och spännande Svensk actionfilm, väl värd att se!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s