Kungliga Operan 250 år

För 250 år sedan, den 18 januari 1773, invigde kung Gustav III Kungliga Operan i Stockholm. För att markera årsdagen bjöd Kungliga Operan på en jubileumsgala som närvarades av Kungen, Drottningen, Kronprinsessan, Prins Carl Philip och Prinsessan Christina Fru Magnuson med maken Tord Magnuson.

Programmet vid Kungliga Operans jubileumsgala bjöd på opera, balett, instrumental musik och talteater från 1700-talet fram till i dag. Efter föreställningen fick Kungafamiljen möjlighet att hälsa på medverkande.

Kungliga Operan

OND bråd död och STOR kärlek
Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett och grundades av Gustav III 1773.

Varje år sätts ett antal uppsättningar upp; allt från helt nyskrivna produktioner till mästerverk i klassisk tappning. Vi värnar om tradition samtidigt som vi tänjer på gränser. Allt i tre huvudområden; opera och dans samt verksamhet för barn och unga.

Arrangemang: Erwik Communication

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s