Aisulu Ahimova ifrån Kazakhstan

Framgångsrika kvinnor från Kazakstan – Aisulu Ahimova 

av Diana Karimova

78071043_2590620137652685_5989150092601327616_n

Alla kvinnor är unika och definierar framgång på många olika sätt. I denna intervju får vi läsa om en kvinna som följde sina drömmar och tog en annan väg i livet än det som var förväntat från familjen och alla nära – att följa hennes fars spår och bli en skådespelerska. Även om skådespelarkarriären skulle ta henne långt, valde hon att följa sina drömmar och tog en annan väg där hennes far inte hade någon inflytelse. Hon hade stort intresse för numerologi och är idag en välkänd numerolog och psykolog i Centrala Asien. Numerologi börjar bli allt mer populärt och i vårt andra avsnitt om framgångsrika kvinnor fick vi möjligheten att intervjua Aisulu Ahimova, den mest framgångsrika numerologen i Kazakstan. 

”Berätta lite mer om dig och din barndom. Vad var din barndomsdröm?”

Jag är uppvuxen i en kreativ familj, med mamma som musiker och pappa skådespelare. Att jag skulle bli numerolog ingick inte alls i mina planer. Det hände av en slump men med tiden har jag förstått att ingenting händer av slump. Allt i livet är kopplat till någon plan och det är något vi förstår mer med tiden. Om jag skulle ha påbörjat med numerologi i 20 årsåldern skulle jag nog ha gett upp och inte vara lika intresserad i det ämnet. Enligt sannolikhetsteorin skulle alla vägar leda mig till någon konstnärlig aktivitet, vilket det gjorde i barndomen. Jag tillbringade en stor av min ungdom i filmstudion Kazakh-film och min barndomsdröm var att bli en berömd skådespelerska som min far. Jag såg hur de filmade och reste runt världen och ville också det. Jag blev erbjuden att medverka i filmer och var med i en film av en välkänd regissör från Ukraina. Jag har uppnått drömmen att vara med i en film men blev inte skådespelerska eftersom jag alltid har känt att det var något annat där ute för mig. 

Vad är numerologi och vad får man för nytta av det?

Numerologi vägleder människor till att ta rätt beslut i rätt tid i livet och ger även information om ens personlighet, livspartner och planer för framtiden. Vi är alla unika och har unika nummer baserat på födelsedatum. Det är viktigt att notera att numerologi och spådom inte är lika då numerologi är genom beräkning av födelsedatum. Många har svårt att tro på detta men siffror säger mycket om oss. Läser man historien om numerologi så ser vi att den har den djupa rötter från den bibliska perioden av mänskligheten och en av grundarna är Pythagoras. Numerologi och siffror är ca 90% av mitt jobb, resterande är psykologi och intuition som jag ständigt utvecklar.

Hur växte intresset för numerologi?

Jag har utbildning inom både ekonomi och psykologi. Jag har varit konsult inom psykologi i tio år och numerologi upptäckte jag för endast några år sedan av en slump. Det började med intresse för siffror och den unika kopplingen mellan siffror och fysiska föremål. Det är rätt häftigt att mina två utbildningar som har fått i två helt olika perioder i mitt liv, ekonomi som innehåller matematik och psykologi blev till slut en kombination av numerologi. När jag avslutade mina studier inom psykologi blev jag erbjuden av mitt universitet att föreläsa inom psykologi och jag var den yngsta föreläsaren. Jag föreläste i tre år och började sedan praktisera som psykolog. Kunskapen om numerologi har jag fått från min numerolog lärare som jag mötte av en slump. Hon kollade på mina siffror och sa då att jag skulle kunna bli en bra psykolog eller numerolog. Jag tyckte det var intressant att hon kunde se detta baserat på mina siffror och där väcktes mitt intresse för numerologi. Jag reste runt och utvidgade kunskapen om numerologi och kopplade det med psykologi. Det utvecklades väldigt snabbt och till slut hade jag mitt eget radioprogram om numerologi som heter “dagens siffra” på Rysk radio som startades år 2013 och är idag väldigt populär i Kazakstan. Programmet finns nu även i Rysk-radio i Moldavien och planerar även att komma ut till Ryssland, Kirgizistan och Ukraina. Efter lansering av radioprogrammet ökade intresset för numerologi i landet och allt fler började läsa om det. Idag är det många som väntar på att jag ska föreläsa inom numerologi.

Vad är ditt mål i ditt yrke som numerolog?

Först och främst är målet nyttan det kan ge. Nyttan med numerologi är att folk kan ta reda på sina för och nackdelar och få vägledning genom olika situationer i livet. Det kan t.ex. vara personer vid 42 års ålder som säger att de är osäkra på karriärvalen, då kan siffror vägleda en om vilka områden man kan utveckla sig för att behålla inre balans. Ibland kan man påverkas av andras val som t.ex. föräldrar som vill att man ska bli läkare eller något annat yrke. Numerologin kan hjälpa en att inte begå misstag och välja något bara för att det är vad andra har sagt men att se vad man själv är intresserad av. Jag är mer än övertygad om att vi själva bygger vårt öde och man ska självklart inte endast förlita sig på siffror, men, numerologi är ett verktyg som vägleder och hjälper en att undvika felsteg.

Som en framgångsrik kvinna i karriären, vad innebär framgång för dig?

Framgång för mig betyder harmonisk balans i livet. Jag har jobbat i över 18 år med folk inom konsultation och kom till slutsatsen att när en person har harmonisk balans så är man mer framgångsrik än vad man tror. Om en person ger för mycket av sin energi i karriären, kan man oftast se att personen känner sig väldigt ensam, då all energi går till jobbet,  eller tvärtom, om man ger sin energi endast till familjen, så är det lätt att glömma bort sig själv och sina intressen. Jag har haft klienter som givit all sin tid och energi åt sina barn och när barnen har flyttat ut så känner dig sig ensamma eftersom de var för upptagna med att ge allt till barnen och familjen. Så först och främst är framgång att kunna hålla denna balans. Att vara framgångsrik är oftast kopplat till det materiella, men pengar ger inte harmoni, det ger komfort men inte inre harmoni. När du har inre harmoni är du glad för varje liten sak. Det handlar om att vara tacksam för det du har och att vara glad för små saker i livet som kan förlänga harmonin, då den kommer inifrån.

Hur behåller man denna inre harmoni?

När jag känner att jag börjar tappa den åker jag till Indien. Där befinner jag mig i en vecka, stannar i hotell med ett litet rum, en liten toalett. Första dagen är oftast svårast, då sådana platser oftast inte är de mest bekväma, men efter några dagar förstår du smaken av allt, du blir ett med naturen och inser hur lycklig lottad du är att du har rent vatten. När jag kommer tillbaka så blir jag mer tacksam för allt jag har. Allt sker inombords och man bör alltid utvecklas och vara öppen att acceptera det livet har att ge Att balansera jobb och fritid är ett sätt att behålla inre harmonin. Man ska alltså inte ge 90% till bara jobbet, eller 90% bara till familjen. Man bör ge 15% av allt så att intressen och hobby också får plats.

Vad är du mest stolt över karriärmässigt?

Att jag tog min egen väg. Om jag, dotter till en berömd skådespelare skulle bli skådespelerska, skulle det vara mycket förutsägbart. När du är född i en kreativ familj och din far som är en av topp fem mest kända film skådespelarna i landet, ringer skämtsamt och säger “Aisulu, när folk ser mitt efternamn och vet om att jag är en skådespelare frågar de om jag är far till den berömda numerologen som man hör på radio. Du lyckades verkligen bli berömd oberoende av mig eller någon annan” så blir jag glad. Ja, jag kan säga att jag expanderade numerologin i Kazakstan.

78492600_2816510711716376_6972391930562871296_n

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s