Årets Nätängel 2019

Confetti-1440x800px

Elza Dunkels är Årets Nätängel 2019 – här är alla vinnarna!

Den femte upplagan av Årets Nätängel är avgjord och Elza Dunkels vinner för sitt långa och viktiga arbete att genom bättre kunskap och förståelse skapa ett tryggare och trevligare internet för alla. Priset, som instiftades för fem år sedan av mySafety Försäkringar vill uppmärksamma personer och initiativ som aktivt arbetar mot hat och hot på nätet. Samtidigt som Elza Dunkels utsågs till Årets Nätängel 2019 prisades Atilla Yoldas i kategorin Årets Nätängel media, Hanna Varmaz i Prins Carl Philips och Prinsessan Sofias stiftelses hederspris till Årets Nätängel barn och ungdom, Facebook-gruppen Heja Livet i VeckoRevyns specialpris till Årets Nätängel för jämställdhet samt Henrik Jonsson i kategorin Årets Nätängel gaming.

Det stora 5-årsjubileumet för priset Årets Nätängel firades i kväll under en gala på Nalen i Stockholm. Galan leddes av konferencier Frida Boisen och det bjöds på underhållning av Paul Rey och Adrian Macéus på scen, samt H.K.H. Prinsessan Sofia.

Årets Nätängel instiftades för fem år sedan av mySafety Försäkringar och syftar till att lyfta och hylla personer eller organisationer som gör något extra i kampen mot hot, hat och allmänt dålig ton på nätet, och som bidrar till att göra internet till en tryggare, trevligare och mer inspirerande plats. Vem som helst har kunnat nominera de kandidater de tycker förtjänar utmärkelsen och därefter har en jury för respektive kategori valt ut finalister och vinnare. Även de personer eller organisationer
som under året mottagit utmärkelsen Månadens Nätängel har automatiskt blivit nominerade.

– Att fira fem år med Årets Nätängel har varit fantastiskt och att kunna samla alla de här
eldsjälarna för en så viktig fråga som ett internet fritt från hat och hot är en ynnest. Så
mycket engagemang, värme och kärlek i ett och samma rum är det sällan man upplever. Ett stort grattis och framförallt tack till nominerade, vinnare, gäster och alla som röstat, säger PA Prabert, vice koncernchef på mySafety Försäkringar.

ladda ned

Elza Dunkels är vinnaren av Årets Nätängel 2019
Motivering: Elza Dunkels har troligen gjort mer för att förbättra tonen på nätet än någon annan. Genom att se lösningar, utan att blunda för problemen, har hon lyckats förklara hur nätet fungerar. Genom att fokusera på utvecklingens fördelar, utan att blunda för nackdelarna, har hon lyckats minska oron många känner. Och genom att backa allt med forskning och fakta är hon en röst som få kan avfärda.

Övriga finalister var Hampus Nessvold, Staffan Taylor och Milstensskolan (Pelle Wijkström och Carin Thörnqvist). Elza Dunkels tilldelades en prissumma på 50 000 kronor samt ett konstverk av Daniel Jouseff.

Prinsparets stiftelses hederspris till Årets Nätängel Barn och ungdom, i samarbete med
Prinsparets Stiftelse, – Hanna Varmaz.

Årets Nätängel Media, i samarbete med Adviser – Atilla Yoldas.

VeckoRevyns specialpris till Årets Nätängel för jämställdhet, i samarbete med
VeckoRevyn, – Heja Livet.

Årets Nätängel Gaming, i samarbete med Svenska E-sportförbundet, – Henrik Jonsson.

Galakväll på Nalen i Stockholm den 18 November 2019. Arrangemang: Wonderland Event.

 

 

 

 

 

 

 

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s