Owe Thörnqvist 90-års fest & final

Owe Thörnqvist, folkbokförd Karl-Gustav Ove Törnqvist, född 12 mars 1929 i Uppsalaär en svensk sångaremusiker och låtskrivare.

Owe_thornquist.melodifestival2017.17d801.1170208

Thörnqvist, som fortfarande (2019) är aktiv som musiker, inledde sin karriär 1953, och blev senare under samma decennium en av de som först lanserade rockmusiken i Sverige. Hans stil, med brett musikaliskt anslag och många ordlekar, har jämförts med Povel Ramels.

Bland många kända låtar av Thörnqvist kan nämnas ”Rumba i Engelska parken”, ”Dagny”, och ”Varm korv boogie”. 2016 blev han invald i Swedish Music Hall of Fame.

Owe Thörnqvist deltog i Melodifestivalen 2017 som äldsta deltagaren någonsin i tävlingen med sitt bidrag Boogieman Blues. Han tog sig direkt till final i deltävling 3 men i finalen kom hans bidrag sist.

Nu firade Owe sin 90-årsdag med fest & final på fina Circus (Skandia scenen) ute på Djurgården i Stockholm. Ett par hundra speciellt inbjudna gäster och vänner fick njuta av Owe fina konsert, och efter pausen mängder av hyllningsgratulationer. Kvällen avslutades på Circus restaurang, där födelsedagsfesten fortsatte med korv ifrån Korvkultur AB och öppen bar hela natten lång. Lifeline & Johan Carlén stod för festligheterna. Sponsor Bellpal klockor. Se vårt bildreportage nedan…

52378462_375680279935668_4393295345266720768_n

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s