TALLINN TourEst 2019

Inspirationsresa, 7-9 februari 2019, till Baltikums äldsta och största resemässa:

TALLINN TourEst 2019

Inspiration fick vi redan i Värtahamnen med en visning av uppgraderade Helsingforsfartyget Silja Symphony och en eftermiddagsfika innan vi förflyttade oss ombord till Tallinks Victoria tog oss till Tallinn i Estland.

Väl framme i Tallinn besökte vi resemässan TourEst 2019 där vi under fackdagens några timmar bl.a. ser Estlands turistiska utbud. Efter mässan erbjöd Visit Estonia en rundtur i Tallinn: Telliskivi, ”the Creative City” –  En tur till det nya hippa och trendiga designområdet i Tallinn. Här blandas indiebutiker, musik och konst med coola
restauranger och caféer samt bageri. Området har snabbt vuxit och blivit ett inneställe för alla. Tidigare var det ett nergånget område för tågservice under Sovjetperioden (ryktet säger att det även tillverkades rymddelar för Sputnikraketen just där). Det gick en tågförbindelse mellan Tallinn och St. Petersburg ifrån Telliskivi.

Arrangörer: Tallink • Silja Line • Visit Estonia • Finesse Promotions

Länkar till några av Estlands spännande resmål: Tourest.euEstonian Open air museumTallinn ZooCCCP and KGB cells & escaperooms – Narvacastle

Missa inte en härlig Vintur i Lettland, se hemsidan: Latvianvinature.lv

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s