Fadimegalan 2019

Fadimegalan, 2o januari 2019 på BERNS, Berzelii park

För 17e året arrangeras Fadimegalan av GAPF – Glöm Aldrig Pela och Fadime. Galan hålls på Berns i Stockholm den 20 januari 2019. Årets medverkande är bland andra Loreen, Tommy Körberg, Helin Aro, Dilba, politiker, skådespelare m.fl. Fadimegalan hedrar minnet av modiga Fadime Sahindal och hennes kamp för frihet och kärlek. Temat för galan är ”Från ord till handling”.

unnamed (1)

MEDVERKANDE
Talare: Sara Mohammad (GAPF) m.fl. Sara Mohammad grundade Riksorganisationen GAPF 1991. Under sin uppväxt blev hon själv utsatt för hedersrelaterat våld och förtryck. Vid 17 års ålder lämnade hon sin familj i irakiska Kurdistan efter att hon dödshotats av brodern som ville gifta bort Sara mot hennes vilja. 1993 kom hon till Sverige som kvotflykting. Saras rätta identitet är fram till denna dag skyddad. Idag är hon en efterfrågad föreläsare och har fått en rad utmärkelser och priser för sitt arbete mot hedersrelaterat våld och förtryck. Hon har bland annat blivit utsedd till Svensk Hjälte 2007 och fått Svenska FN-förbundets MR pris 2016. 2017 blev Sara Mohammad hedersdoktor vid medicinska fakulteten på Linköpings universitet, och tilldelades H.M. Konung Carl XVI Gustafs medalj av 8:e storleken för betydande insatser för kvinnors rättigheter.

På scen: Loreen, Tommy Körberg, Helin Aro, Dilba, 
​Helena Bergström, Malin Arvidsson, Bahar Pars m.fl.

​​Pela och Fadime-utmärkelsen för ​kampen mot hedersrelaterat våld och förtryck delas ut till årets pristagare, och årets goodwill-ambassadörer presenteras.

KONFERENCIER
Nisti Stêrk – Skådespelerska & komiker

Stödj GAPF viktiga arbete med en donation: skänk valfri summa med swish 1235128244 och märk din donation med 20jan. Tack på förhand.
För mer info om Fadimedagarna 2019, besök www.gapf.se

Arrangemang: Erwik Communication

 

 

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s