Julfest & Julbuffé med Rotary 2018

JULFEST & JULBUFFÉ TILLSAMMANS MED ODD FELLOWKLUBBARNA

Logo

Stockholms 

Västra

 

Luciatåg och sånger av Kungsholmens Musikgymnasium klass NA16KA.

Sedan 1988 har Stockholms västra Rotary klubb delat ut musikstipendier till elever vid Stockholms Musikgymnasium på Kungsholmen, som på olika sätt utmärkt sig. Som tack brukar elever ur Musikgymnasiet hedra klubben med sina vackra julsånger i samband med att klubbarna i Odd Fellowhuset samlas till den årliga julbuffén. I år blev det 117 rotarianer med gäster som samlades i den stora bankettsalen. Medvarkande var bl.a. Ursula Elmehagen president, Anders Danielsson ordförande ungdoms-utvecklingsfonden, Ulf Boëthius skattmästare, Agneta Karlsson klubbmästare, Göran Wahldén sekreterare, Navdeep Bathia Singh (Navi) kommande president i Stockholms västra Rotary klubb,  Elisabeth Norrby assisterande guvernör, Bengt von Hofsten samt Alexandra Charles von Hofsten.

Tidpunkt: 2018-12-12 12:00 – 13:15 Address: Odd Fellow Huset Västra Trädgårdsgatan 11A, 11153 Stockholm

Stockholms Västra Rotaryklubb grundades av Kurt Belfrage 1948 som Stockholms andra rotaryklubb och upptagningsområdet var Kungsholmen. Klubben har valt att stödja Kungsholmens gymnasium och Musikgymnasium med ett antal stipendier vilket även omfattar projektet Ung Företagsamhet inom gymnasiet. Varje år i decembermörkret bjuder Musikgymnasiet Stockholms Västra Rotaryklubb på vacker sång från Lucia med följe.

På onsdagsluncher möts ett 20-tal rotarianer på Odd Fellow vid Kungsträdgården för ett föredrag och för att umgås under en timme. Här finns en enorm bredd i samtalsämnen och föredrag mot bakgrund av skiftande yrken och intressen. Rotary är en unik organisation och kan nog betraktas som världens största forum för vuxenutbildning där man varje vecka får ta del av ett initierat föredrag i något aktuellt eller unikt ämne.

Vår lokala klubbgemenskap är mycket betydelsefull och en möjlighet att tillsammans med andra göra en samhällsinsats. Utöver lokala projekt, där klubben instiftat olika stipendiefonder som riktar sig mot ungdomars utveckling inom näringsliv och förvaltning, deltar klubben i arbeten som rör integration och mentorskap. Globalt är vi med och bidrar till Läkarbanken där varje år cirka 150 läkare samt sjuksköterskor och tandläkare skickas ut från Sverige på sex veckors uppdrag framförallt i Afrika. Andra projekt vi bidrar till är utrotning av Polio, kampanjen Polio Plus, RYLA – Rotary Young Leadership Academy – ledarskapsutbildning samt ett stundande samarbete med New Delhi Mid West Rotaryclub för att bidra till läromedel för fattiga flickors utbildning.

Rotary är också där man skaffar vänner för livet, har roligt och där man är med och verkar för en positiv utveckling och förändring till en bättre värld.

Vi har alla något att ge – vår erfarenhet, yrkeskunskap, kompetens och tid och inte minst av vårt personliga engagemang, säger Ursula Elmehagen, president i Stockholms Västra Rotaryklubb.

För mer information se: rotary.se/stockholms-vastra/home

 

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s