ISU World Synchronized Skating Championships 2018

evt_header

Final Results: Gold, Silver, Brons

1 Team Marigold Ice Unity
FIN
209.02 3 1
2 Team Surprise
SWE
207.99 2 2
3 Team Paradise
RUS
200.97 1 4

booking-e1515666520432-161x160

Om Synkroniserad Konståkning

Synkroniserad Konståkning startade i USA, men har spridits över världen. Redan 1954 organiserade Dr Richard Porter i Ann Arbor, Michigan, USA en grupp av konståkare till lag som åkte i formationer på isen. Den första officiella tävlingen i synkroniserad konståkning hölls på samma plats 1976. Den första internationella tävlingen ägde rum i Mölndal i Sverige 1989 med deltagande lag från sju olika länder. Det första världsmästerskapet i Synkroniserad Konståkning, ISU World Synchronized Skating Championships, hölls år 2000 i Minneapolis, Minnesota, USA och vanns av Sverige. Vid VM benämns varje lag enbart med nationsnamn.

Synkroniserad konståkning (fd teamåkning) är konståkningens lagsport. Ett tävlande lag består av 16 åkare på isen och upp till fyra reserver. Man tävlar med ett kortprogram och ett friåkningsprogram. Programmen består av olika element, såsom passeringar, hjul, cirklar, block och linjer, som vävs samman med olika friåkningsrörelser och steg. Även variationer i handfattningar bedöms av domarna.

VM i Synkroniserad konståkning 6-7 April 2018 i Stockholm på Ericsson Globen. Program: Official_Programme_WSSC2018_Stockholm_lowres_180326

 

 

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s