Firminio show – Made in Italy

I hjärtat av Gamla Stan i Stockholm hittar du denna italienska pärla till butik, Firminio. Stefania De Cesare sprang på varumärket på en av sina resor till sitt hemland och blev förälskad. Stefania har i många år jobbar i London men kände det var dags att ta tag i de italienska rötterna och öppnade förra årets Firminios första butik utanför Italien.
Valentina Abbate, Firminios chefsdesigner, bestämde sig för att i vuxen ålder återvända till sina rötter och börja en småskalig väsktillverkning med fokus på kvalitet, hållbarhet och design. I den lilla charmiga ateljén jobbar yrkesskickliga hantverkare med hela processen från skinn till färdig produkt.

Förutom väskor designar Valentina även solglasögon och Scarves. Allt finns till försäljning både online och i butiken.

Visning på Italienska ambassaden på Djurgården i Stockhom den 21 Jan. 2018 i samband med Stockhom Fashion week. Arrangemang: LeNoir agency – Firminio Stockholms visning under Stockholm Fashion Week & gästlista Johan Carlén Sång: Fina operasångarna Anette Vogel & Joaquin Muñoz.

Address
Österlånggatan 37 – 111 31 Stockholm
info@firminio.se
www.facebook.com/FirminioStockholm
www.instagram.com/firminiostockholm

FIRMINIO

The story of the brand

Firminio is an Italian brand born from the partnership of two women: Valentina and Valeria. A story made of dreams, people and a challenge; a story of young and ambitious women, innovators but above all friends. Despite the varying academic background, which has kept them “far away”, Valeria and Valentina are now, women, in an ambitious project.
Firminio, the name chosen for the brand, derives from Firmino, a character of Sam Savage’s novel who lives in a Manhattan bookstore and tries to stand out from the other barges by taking the path of reading. This is a bit the portrait of Firminio: a dream chased with consistency and dedication. Originally from Alvito (FR), they know each other as little girls. It is in the country of the Comino Valley that all begins. The two young women strategize and merge their ideas into this unique project: Firminio Srl. Starting from the lower Lazio, they open the first store in the country and a few dozen meters the laboratory, a hub of ideas and product realization. They soon conquer Italy and then Europe, entering the preferred lanes leading to international trade, followed by competent and brilliant staff. Born the same day, the same month and the same year, November 16, 1981, they are in perfect harmony.

Stefania De Cesare

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s