Årets Nätängel 2017

Årets nätängel-gala under torsdagskvällen på Scenkonstmuseet i Stockholm.

Konferencierer var bloggaren Daniel Paris och Nyheter24:s nöjeschef Gabriella Bark. På scen uppträdde även Maxida Märak.

natangel_blogg

Här är alla vinnare:

Årets nätängel junior: Noelle och Nathea, ”Rocka sockorna”

Motivering: ”Jag skulle inte ändra på dig för allt i världen. Men för din skull ska jag ändra på allt i världen.” Orden är Natheas egna – och riktas till storasyster Noelle. Vi tror henne. Och tillsammans är de redan på god väg. På tre år har deras initiativ för att visa att mångfald är bra blivit en folkrörelse som engagerar alla. Sockor rockas numera överallt – från förskolor och ända upp till riksdagsnivå. Även om initiativet bara sker en gång om året pågår kampen året om. På nätet sprider Noelle och Nathea energiskt budskapet om ökad förståelse och mer kärlek.

Årets ideella nätängel: Spelhjälpen

Motivering: Spelhjälpen arbetar för en positiv, solidarisk och öppensinnad spelkultur. Precis en sådan kultur som vi vill se på både nätet och i samhället i stort. Övertygade om att spelare vill och kan hjälpa till har gruppen tre år i rad arrangerat livestreams med spelrelaterat innehåll på nätet och samtidigt samlat in hundratusentals kronor till välgörenhetsorganisationer, nu senast till förmån för kvinnors rättigheter och trygghet. Spelhjälpen sänder ut ett viktigt budskap om ett spelcommunity där alla är välkomna, ung som gammal, kvinna som man, gay som straight.

Årets nätängel i mediaJeanette Gustavsdotter

Motivering: Att hotfulla mejl, telefonsamtal och hat riktas allt mer mot kvinnliga journalister i Sverige vet vi. Mycket tack vare Jeanette Gustavsdotter på TU. Tillsammans med nätverket Klara K låg hon bakom en stor undersökning om hatet mot Sveriges kvinnliga journalister tidigare i år som fick stor spridning. Jeanette vågar, trots att hon har statistiken framför sig, ta plats på barrikaderna och kalla hatet för vad det verkligen är. Ett brott och ett hot mot demokratin.

Årets nätängel: Sara Dahlström

Kvällens största och finaste pris, som uppmärksammar en person som inte bara diskuterar utan även aktivt löser och motverkar näthat.

Motivering: Oavsett om hon bjuder på dans eller tyngdlyftning är budskapet alltid detsamma: älska dig själv. Som chefredaktör på Hälsa & Fitness och med bilder på sig själv i sociala medier är hon med och sprider en kroppspositivism som minst sagt smittar av sig. Hon vägrar låta sig tystas av kroppskritiker och kräver av sina följare att hålla en bättre ton än hatarna i diskussioner. En strongwoman som inte tar skit från någon, men lyfter skrot bättre än många.

Arrangemang för kvällens gala: Petré Events & PR

 

 

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s