Oktoberfest på Engelen

Årets Oktoberfest den 4 Oktober 2017 på Engelen, Kornhamnstorg 59B i Gamla stan i regi av Johan Carlen. Paulaner Öl ifrån München (Kvällens sponsor) var välkyld, och Würst, Pretzels, Sauerkraut var på plats med allt tillbehör. Tyrolertrion körde igång med välpolerade instrument, och körde Ompa-Ompa hela natten lång…Oktoberfesten arrangerades första gången år 1810 och anses numera vara världens största folkfest.

Festligheterna pågår under sexton dagar före den första söndagen i oktober på Theresienwiese, som förr var en äng. År 2010 pågick oktoberfesten en dag längre än vanligt, nämligen till den 4 oktober. Detta har beslutats i samband med att festen firade 200-årsjubileum år 2010. Med anledning av festen bryggdes ett särskilt oktoberfestöl. Ölet, som serveras i en typ av enliterskannor som kallas Maß, är bärnstensfärgat, och smakrikt. Det får bara tillverkas av lokala bryggerier i München. Ölutskänkningen sker i särskilda tält som rymmer upp till tiotusen gäster och kan ta två månader att resa.

Under Oktoberfest bär kvinnor traditionellt Dirndl medan männen traditionellt bär Lederhosen, vilket fortfarande är vanligt förekommande.

Gästerna kunde komma, se bilderna ifrån Engelen i Stockholm här:

 

 

 

Kategorier:Okategoriserade

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s