Toplicki Vinogradi Winery

I utkanten av vinproducerande byn Gojinovac i Toplica Valley ligger en mäktig stor byggnad och där finns den största vinodlingen i trakten av ändlösa vingårdar Toplicki Vinogradi Winery. Här, har Miki Kovacevic och Urs Haener producerat vin sedan 2011. Från början visste de att vinstockar är nyckeln till ett mycket gott vin. Således, under 2007, började de plantera högkvalitativa vinstockar på gamla, tidigare befintliga vingårdar, vitaliserade en tradition som nästan var förlorad på grund av exportembargot i det forna Jugoslavien.

http://www.toplickivinogradi.com/en

At the Kopaonik Mountains, the least developed region around the city of Prokuplje, there are currently 100 hectares of vineyards with Prokupac grapes. 200 hectares of this horticulture is the planned goal to be reached i a couple of years by the company Toplicki Vinogradi, which owns some 9000 kvma and uses the most modern technologies. The company is as if Spain came to the heart of Serbia. Toplicki Vinogradi is a young winery house, which cultivates various types of grapes. White grapes are Sauvignon and Chardonnay. Red grapes are represented by Prokupac Cabernet, Sauvignion, Merlot and Burgundac (Pinot Noir). Specialty of this region worth mentioning is Grapes of Prokupac the autochthonous grape variety typical for southern Serbia, and of immense importance for history of the Prokuplje Region.

Det är viktigt för en druva för att upprätthålla kvaliteten på resan från vinstockar till flaskan, därför strukturerades produktionen enligt följande: Flödet av druvorna, dvs.saften styrs av gravitationskrafterna. Ett område av 26 hektar är för närvarande i produktion och kommer att ägnas helt åt Prokupac vinstockar till södra Serbien. Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Chardonnay och Sauvignon Blanc som också odlas.

Ytterligare 40 hektar Prokupac kommer att planteras inom de närmaste 2 åren.
Toplicki Vinogradi viner finns för distribution över hela världen på vingården i Gojinovac. Man planerar bygga ett hotell under 2017 på vingården, för gästande vinexperter och andra gäster som vill vara med om högklassig vinprovning i riktig världsklass. Cawa Media var på plats i Serbien, och här följer vårt bildreportage:

 

Kategorier:Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s