Bilder

Psykisk (O)Hälsa – Samhällets barn & unga 2014

Psykisk Ohälsa, Samhällets Barn & Unga konferens den 29 – 30 Jan.2014, fick vi möjlighet att få aktuell och uppdaterad kunskap, nätverka med många nya kollegor och att bredda vårt nätverk, både inom vår egen yrkesroll som med andra yrkesprofessioner.

Psykisk Ohälsa Samhällets Barn & Unga är konferensen som helt och fullt fokuserar på barn och unga och som har eller riskerar att drabbas av problem till följd av psykisk ohälsa. Konferensen samlar varje år landets absoluta högsta elit på föreläsningar av absolut toppklass. Under de två fullspäckade konferensdagarna kunde man välja att sätta ihop sitt eget program utifrån vad som är mest intressant för sig själv och sina kollegor. Under konferensen delades högaktuella fakta från forskningsfronten, samt olika beskrivningar och exempel på fungerade metoder ifrån Sverige. Man fick med sig viktiga och användbara verktyg samt inspirerande och givande tips som man kan ta med sig till sitt dagliga arbete!  Välkommen till nästa Psykisk Ohälsa – Samhällets Barn & Unga – 2015 års viktigaste mötesplats den 28-29 januari.

DSCF3551 DSCF3555 DSCF3564 DSCF3570 DSCF3573 DSCF3576 DSCF3577 DSCF3580 DSCF3581 DSCF3582 DSCF3595 DSCF3598 DSCF3602 DSCF3604 DSCF3608 DSCF3609 DSCF3614 DSCF3617 DSCF3620 DSCF3622 DSCF3623

Psynkprisvinnare 2013

Bo Blåvarg, Ersta VändpunktenEgenmaktspriset, vanns av Ersta Vändpunkten

med motiveringen: ”Ersta Vändpunkten var först i landet med att starta verksamhet för barn och unga som drabbats av en annan persons bruk av alkohol eller droger. Vändpunkten har målmedvetet arbetat med att ge barn och unga verktyg för att på bästa sätt hantera sina liv och möjligheter.”

Karl Almqvist Simonsson och Charlotta Malm, Hamnen GustavsbergSamverkanspriset, vanns av Hamnen Gustavsberg med följande motivering: ”Under en följd av år har Hamnen fungerat som nationell inspiratör vad gäller samverkan mellan såväl kommun och landsting som mellan olika professioner både från skola, sjukvård och socialtjänst.”

Anna Ljungdell, Nynäshamns kommunSocioekonomiska priset vanns av Nynäshamns kommun med motiveringen: ”Nynäshamns kommun har drivit en särskild satsning på folkhälsa under perioden 2006 till och med 2008 med visionen att halvera ohälsotalen till 2015. Årligen har 11 miljoner kr budgeterats till åtgärder för bättre folkhälsa. En modell för ekonomiska beräkningar av investeringsutrymme och kostnader för folkhälsa, den s.k. Nynäshamnsmodellen, har tagits fram.”

Lukas Björkman, KamratpostenSamhällsansvarspriset vanns av Kamratposten med motiveringen: ”Tidningen som är alla barns bästis sedan 1892 och dessutom har en särskild avdelning för ”Kropp och knopp” måste så klart få samhällsansvarspriset!”

Bodil Långberg, Allmänna barnhusetGnetpriset vanns av Allmänna barnhuset med följande motivering: ”Allmänna barnhuset forskar, driver metodutvecklingsprojekt, ordnar konferenser och publicerar böcker och rapporter med barn och unga i fokus. Sedan 1633 har allmänna barnhuset gnetat – på tiden att de får Psynkpriset.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s