Bilder

Peter Fonda – Face to face + Rising star

Stockholms filmfestival visade en nyrestaurerad kopia av Easy Rider lördagen 10 november kl. 13.00 på biograf Skandia där filmlegenden Peter Fonda närvarade för ett Face2Face samtal innan filmen började.

PETER FONDA – juryns ordförande. Den legendariske skådespelaren Peter Fonda, tvåfaldigt Oscarnominerad, en ikon inom film och kultur. Sedan hans nyskapande roll som ”Captain America” i Easy Rider, har Fonda återkommande levererat imponerande rolltolkningar. 1963 började han sin karriär inom filmen som den romantiska doktorn i Tammy and the Doctor. Han medverkade även i andra världskriget-eposet Segrarna. Kort därefter inledde han sitt välkända samarbete med regissören Roger Corman i filmen De vilda änglarna, där han spelade den råskinnade, supercoola ledaren för ett våldsamt motorcykelgäng mot band andra Nancy Sinatra, Bruce Dern och Diane Ladd. Fonda spelade också i Roger Cormans psykedeliska Tripp till helvetet från 1967, även där mot Sinatra och Dern. Nu visade Stockholms filmfestival en nyrestaurerad kopia av Easy Rider lördagen 10 november kl. 13.00 på biograf Skandia.

På NK intervjuvades även ”Rising star” stjärnor inför prisutdelningen den 18 Nov.2012. JOSEFIN ASPLUND Född 1991. Josefin Asplund är skådespelare. Hon har studerat drama och konst på Södra Latins gymnasium samt tagit teaterlektioner på Calle Flygares teaterskola. I år är hon aktuell med den svenska filmen Call Girl och The Girl With the Dragon Tattoo. SOFIA KAREMYR Född 1994. Sofia Karemyr är skådespelare. Hon tog studenten från Östra Reals gymnasium. Sofia har tagit teaterlektioner på Calle Flygares teaterskola och har varit aktiv i föreningen FRIENDS som jobbar för att stoppa mobbing. I år är hon aktuell som skådespelare i filmen Call Girl. JOEL SPIRA Född 1981. Joel Spira är skådespelare och är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö. Han har arbetat vid länsteatrarna Västerås och Örebro samt på Stockholms stadsteater. Joel gjorde sin filmdebut i Snabba Cash och är i år aktuell ibland annat uppföljaren Snabba Cash 2. LINDA MOLIN Född 1992. Linda Molin är skådespelare och har läst drama och gått i musikalklass. I år är hon aktuell i flera svenska filmer bland annat Bitchkram och Apflickorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s