Bilder

Rockbjörnen 2012

Årets kvinnliga liveartist: Loreen

Årets svenska låt: Loreen

Årets utländska låt: Gotye

Årets manliga liveartist: Timbuktu

Årets genombrott: Moa Lignell

Årets livegrupp: Den Svenska Björnstammen

Årets hårdrock/metal: Dead by April

Årets konsert: Bruce Springsteen

Nu är Rockbjörnen tillbaka – det var återigen dags att utse svenska folkets musikpris.

– Förra året slog vi röstningsrekord, vi spräckte den magiska gränsen och fick in över en miljon röster. I år blev det ännu fler som kastade sig på datorerna och mobilerna och röstade på sina livefavoriter, enligt Rockbjörnens projektledare Marie Kry.

Det är tredje året i rad som Rockbjörnen fått tillägget ”live” och riktats in på den svenska livescenen.

– Vi har fått ett makalöst, nästan ofattbart gensvar. Det känns verkligen som att vi hittat rätt med vår satsning på livesommaren, speciellt med tanke på att ingen annan tidning finns ute på festivalerna och recenserar lika mycket som Nöjesbladets musikredaktion på sommaren, säger nöjeschef Tobias Waldefeldt Lindner.

Rockbjörnen går nu in i fas ett: nomineringarna. Kategorierna är: Årets kvinnliga liveartist, Årets manliga liveartist, Årets livegrupp, Årets genombrott, Årets svenska låt, Årets utländska låt, Årets konsert och Årets hårdrock/metal.

Röstningen skedde på rockbjornen.se.

Du kommer att kunna känna dig ständigt à jour på musiknyheter via rockbjornen.se och vill du försäkra dig om att vara kontinuerligt uppdaterad går det att följa Rockbjörnens framfart på Facebook och Twitter.

Alltihop kulminerade in en glittrande och sprakande folkfest på Gröna Lund den 29 augusti i härlig regi av Subito.

Kvällen var öppen för alla som ville komma och mingla bland stjärnorna, såg liveframträdanden och fick följa den rafflande prisutdelningen. Förra året var vinnaren Veronica Maggio, och i år blev det Loreen.

1 svar »

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s