Blogg

Bingo under en regnig sommar?

Jag provade spela bingo på nätet

Det regnar och regnar, så då tänkte jag varför inte prova på att spela bingo på nätet. Det var enkelt att komma igång och börja spela, det tog bara ett par minuter att registrera sig på en bingosajt och sedan köpa brickor. Därefter kunde man lugnt luta sig tillbaka och förväntansfullt sitta och vänta på att nummer efter nummer dyka upp på skärmen och automatiskt markeras på din eller dina köpta bingobrickor.

Man måste börja logga in som nybörjare, och om du vill pröva på att spela bingo online är att välja en bra bingohall på Internet. Det finns en hel uppsjö att välja mellan, men jag rekommenderar bingosidan.com. Som helt ny spelare har du en superbra fördel, eftersom de flesta bingosidor på nätet erbjuder nya spelare att få testa att spela bingo helt gratis. De flesta bingoföretag erbjuder nya spelare en trevlig välkomstbonus. Det brukar vanligtvis vara en summa mellan trettio och femtio kronor. Denna bonus kan du spela för på bingosidan. Det enda du behöver göra när det regnar ute, och man inte kan gå ut och njuta av sommaren är att registrera ett spelkonto hos den aktuella bingohallen, rekommenderar dig igen att kolla upp bingosidan.com.  Du gör du enkelt över nätet, genom att fylla i dina personuppgifter samt skriva in önskat användarnamn och lösenord. Därefter är det bara att köra igång och börja spela. Den stora fördelen med denna möjlighet att spela gratis bingo, är att du kan testa dig fram hos flera olika bingosajter på nätet innan du slutligen bestämmer dig för vilken bingosida du vill börja spela på för riktiga pengar. Du ska hela tiden tänka på hur användarvänlig sidan är, medan du testar flera olika bingosajter, också hur bra och snabb support de har ifall du behöver lite råd eller hjälp. Har dessutom sidan många spelare online och om sajten känns pålitlig och stabil är detta ett plus.

När man har spelat ett tag och testat olika sidor så har man också förmodligen hittat en sida som man fastnat för. Förmodligen är det då dags att pröva på att spela för riktiga pengar och då behöver man överföra pengar från sitt vanliga bankkonto till det spelkonto på bingosidan. De flesta bingosidor erbjuder överföring via kreditkort, Internetbank eller genom en fristående mellanhand, som Neteller. Många bingohallar erbjuder även en insättningsbonus till nya kunder. Det innebär att man får en bonus första gången man gör en insättning till sitt spelkonto. Till exempel kanske du får 100 % bonus på din första insättning, vilket innebär att du får lika mycket som du sätter in. Sätter du in 100 kronor så har du alltså 200 kronor att spela för.

Att spela bingo online är lika enkelt som det är i en bingohall. De flesta bingohallar erbjuder även att man kan spela direkt i webbläsaren istället för att vara tvungen att ladda hem en speciell bingoklient. Många bingosidor är dessutom idag på svenska, så det är mycket enkelt att förstå regler och funktioner. Bingo är verkligen ett väldigt enkelt, men också ett väldigt roligt spel som jag fått erfara under dessa regniga dagar denna sommar. Dessa regler kan nog de flesta som spelat bingo hemma med familjen, eller någon annanstans. För att spela bingo använder man sig av en bingobricka. Den har fem gånger fem rutor, alltså fem lodräta rader och fem vågräta rader. Varje ruta innehåller ett nummer mellan 1 och 75. Överst på brickan står bokstäverna B-I-N-G-O. När alla spelare har köpt brickor så startar spelet. En bingoutropare ropar ut nummer, till exempel B-9 eller O-74. Ibland används namn för att tydliggöra, till exempel Bertil-4 och Gustav-53. Om man har numret på sin bricka ska du kryssa över det. Den spelare som först har fått fem kryss i rad får bingo och vinner. När man spelar online på internet kan man välja automarkering till brickorna, och då är det bara att luta sig tillbaka och hoppas på en vinst. Det finns flera olika varianter av bingo, och det finns även andra slags småspel att prova på att spela medan du väntar på att nästa spelomgång ska starta. Det brukar även finnas en möjlighet att chatta med dina motspelare, träffa nya bekantskaper och ha det trevligt. Om du har turen att vinna, så sker en trevlig utbetalning direkt till ditt bankkonto, Paynova, eller en annan e-plånbok. Ett tips är att klicka runt och noga utforska bingosajten för att lära sig alla dess funktioner och tricks.

Många bingosajter har chattvärdar. Det innebär att det finns tjejer och killar som är inloggade under vissa tider, framförallt de tidpunkter under dagen då det är flest spelare är inloggade. Dessa personer kan man alltid fråga om råd, om man har några fler frågor eller funderingar. De ansvarar även för att hålla lite ordning i chatten och för att skapa trivsel i chatten. De brukar även ofta försöka få igång diskussioner och samtal i chatten. Men inte nog med det, de erbjuder även också ofta små roliga chattspel. Det är korta spel som kan spelas medan bingospelet pågår. Exempel på chattspel är bland annat Sänka Skepp eller Sju Rätt.

Som jag upptäckte så är bingo på nätet riktigt enkelt och väldigt roligt. Det är mycket lätt att komma igång och spela. Det går snabbt och smidigt att bli medlem på en bingosida, att göra sin första insättning och köpa sina första brickor. Sedan är det bara att hålla tummarna för att man ska vinna hem sin första vinst. Det är turen som avgör, och det är alltid lika roligt att vinna! Eller hur?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s