Bilder

Elle-galan 2012 – efterfesten

För 15:e året i rad delade ELLE ut Sveriges största modepris i 15 kategorier.

Vid galan på Grand Hôtel i Stockholm under fredagkvällen den 13 januari korades vinnarna ur den svenska modeeliten.  Här följer bilderna ifrån efterfesten i spegelsalen under den fantastiska galakvällen i regi av Bindefeld AB.

Årets svenska designer

Signifikativa silhuetter och skärningar. Premiumplagg av allra högsta modegrad. En framgångsmix av urban modernism och klassisk lyx.Från svenskt flaggskepp till internationell uppstickare: Årets designer är Jonny Johansson för Acne. 

Årets accessoardesigner

En världsomspännande framgångssaga förpackad i rock’n’roll och bohemisk lyx. Dyrbart hantverk som växt från signaturväskor till en fullskalig modekollektion. Årets accessoardesigner är en stjärna – Ulrika Lundgren för Rika. 

Årets modefotograf

En poetisk kompositör som trivs bäst i öppna landskap. Sinnlig, kvinnlig – alltid i samspel med modell och miljö. Ett skandinaviskt ljus bland hårda blixtar: Årets modefotograf är Elisabeth Toll. 

Årets stylist

Alltid förankrad i nuet eller redan på väg till modets nästa steg. Stilbildande, nyfiken och hyperproduktiv. Kompromisslöst visualiserande modets högsta puls: Styrka, sexighet och fart. En ödmjuk powerkvinna på den svenska modescenen. Årets stylist är Lisa Lindqwister.

Årets hårstylist

Efter ett karriäristisk, hårresande år. Med storstilade översättningar av catwalkens kollektioner. Från klassiska tolkningar till uppsättningar i världsklass. Han gör modebilden punkigare, glamorösare, vackrare.  Årets hårstylist är Ali Pirzadeh.

Årets modell

En skandinavisk amazon med klassiska drag.

Som exploderade på vårens visningar. En skönhet av i dag – lika älskad av kameran som av catwalken.  Hon är stark, hon är vacker och hon har stil. Årets modell är Theres Alexandersson.

Årets look i samarbete med L’Oréal Paris

Ett energiskt styrkebesked. Personlig, orginell och orädd. En artist i sitt absoluta esse. En idol i tiden. Årets look är ett färgsprakande fyrverkeri – Tove Styrke.

Årets blickfång

Vågfångare i lyxförpackning. Högteknologi designad till perfektion. I Årets blickfång står ljuddesigners med känsla för exklusivitet. Höj volymen för Urban Ears och Molami. 

Årets hederspris

En pricksäker modellscout, musa och stylist. Maximalistisk, artistisk, konsekvent. En renässanskvinna, en flamboyant, en ikon. Vår påfågel bland gråsparvar. Årets hederspristagare är Ingela Klemetz Farago. 

ELLEs modelegend

En lysande superstjärna – en röst på miljonen. En modelegend, lika stilsäker nu som då. Tack för alla glittrande outfits. Thank you for the music. Du är för alltid vår dancing queen – Agnetha Fältskog

H&M-stipendiet för årets nykomling inom design

Årets nykomling utmärker sig för en modern och spännande stil där det konstnärliga möter det enkla, sportiga och bärbara.
En kollektion som andas kvinnlighet och nyskapande mode av en nyfiken duo som blickar framåt. Vinnarna är Altewai Saome.

H&M-stipendiet för hållbarhet

Hon är en färgglad kulturdam med gröna tankar. Med en personlig vision om en bättre värld. Tidlösa kollektioner, accessoarer och inredning. Med mönsterrikedom, glädje och medvetna avtryck. Årets hållbarhetspris går till Gudrun Sjödén. 

Årets bäst klädda man

En rapp charmör från skåneland. För mode fått en blodad tand. Från jeans och vitt linne. Till hattprydd dansman med stilsinne. För kvällen svängigaste pris – upp med en hand! Årets så mycket bättre klädda man är Timbuktu

Årets bäst klädda kvinna

Hon är en svensk modeambassadör i glamourens högborg. En kronjuvel bland evigt glänsande stjärnor. En prima ballerina som slår piruetter hela vägen till Hollywood. Till det som är vackert – Årets bäst klädda kvinna är Alicia Vikander.

International designer of the Year

A storyteller of timeless style, classic tailoring and sporty elegance. A designer of gentlewomen and men ­ from the effortless to the extraordinary. True craftmanship and visions of the American dream. From the country side to the life of glitter and jazz. The International designer of the year is Mr Ralph Lauren

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s