Bilder

Lanseringsfest för Zhiguli Barnoe

Lanseringsfesten för Zhiguli Barnoe ägde rum den 4:e november kl 19.00 på KGB (www.kgb.nu), Malmskillnadsgatan 45, nära Hötorget. Tre Svampar (http://tresvampar.se) är officiell importör till Sverige och Systembolaget. Tre svampar var även arrangör för den trevliga kvällen på KGB. Ölen smakade fantastisk, och är verkligen att rekommendera finsmakare som tycker mycket om god öl!

Zhiguli Barnoe öl är den första ryska ölen i fasta sortimentet på Systembolaget och är bryggd på bara naturella råvaror.

ZhiguliÖlet Zhiguli Barnoe vann Systembolagets tävling under 2011 om bästa ryska ljusa lager. Den 1:a oktober kommer Zhiguli Barnoe att börja säljas på Systembolagets hyllor, i de 177 största butikerna i Sverige.

Ölet Zhiguli har sitt ursprung från 60-talet. Den serverades då endast på en enda restaurang i Moskva, som bar samma namn och var känd över hela landet. Köerna på gatan var ibland 3 timmar långa för att få ett glas Zhiguli.

Ölet, tillagad på naturliga produkter var en känd favorit i Sovjetunionen bland alla, från vetenskapsmän och ballettdansare till soldater och fabriksarbetare fram till 90 talet, då hela landet förändrades.

Nu, efter 20 år, har man återupplivat den smaken, som många ölkännare blev förälskade i.

Mjukt vatten från 320 meter djup brunn gör ölet unikt. Bryggningen tar 21 dagar. Detta bevarar den fina känslan av humle och ger ölet en lätt bitterhet och en hel, maltig ”kropp.” Sedan följer långvarig vällagring i kyla som harmoniserar karaktären i ölet.

Ölet serveras i en grön flaska och är försluten med en twistkapsyl, på exakt samma sätt som på 60-talet och är perfekt för alla tillfällen, även då man inte har en öppnare till hands.

Ölet produceras sedan 3 år tillbaka på Mosbrew i en ekologisk zon nära Moskva. Det är ett stort, nytt och modernt bryggeri som endast använder europeisk utrustning.

Zhiguli Barnoe säljs framgångsrikt i Ryssland, och fick även erkännande i USA, där New York Magazine har markerat ut den som en av intressanta ölnyheter.

Tre Svampar Import/Export är stolta att leverera de första ryska ölen till Systembolagets hyllor. Vår affärsidé är att framhäva ekologiska och naturella produkter med hög kvalitet från öst. Här följer bilder ifrån bryggeriet Mosbrew som är den mest moderna bryggeriet i Ryssland och agerar som sin egen distributör och logistikcentrum i Ryssland:

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s