Bilder

Kunglig Vintage

i livrustkammaren på slottet i Stockholm. Välkommen på en kunglig moderesa snyggt premiärföpackat av Skugge & Co torsdagen den 7 April 2011.

Utställningen Kunglig Vintage är en kavalkad av färgsprakande tyger – siden, sammet, tyll och spets. Ett 70-tal klänningar från det svenska kungahuset visas i en spännande scenografi, där färg har en huvudroll. De ger en bild av 1900-talets stilideal, med tonvikt på 50-och 60-talets mode. Njut av högklassig couture, handsydd och skapad i tidens exklusiva ateljéer som Augusta Lundin, Märthaskolan och NK:s Franska damskrädderi!

Utställningen ställer också frågor för vår egen tid – om mode och hållbar utveckling. Vi knyter samman 1900-talets modevärld med dagens vintagevurm, riktar uppmärksamheten mot modeindustrins roll när det gäller hållbar utveckling och vi vill väcka tankar om olika färgers betydelse för vårt sätt att klä oss. Designern Martin Bergström och textilkonstnären Lotta Häggblom visar även prov på nyskapande plagg i miljövänliga material.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s