Airline

Vilnius – en kulturell stad i Baltikum

Har ni varit i Tallinn, samt Riga och vill se något annorlunda och en mångkulturell stad! Boka Air Baltic (billiga flygresor från Stockholm till Vilnius) Se hemsidan:  http://www.airbaltic.com/public/index.html och flyg till Vilnius i Litauen. Boka ditt boende på Reval hotel som från den 1 Juni, 2010 blir Radisson Blu. 10 stycken Reval Hotels i Baltikum (Lettland, Estland & Litauen) och i Ryssland byter namn till Radission Blu.  3 hotell i Riga, 2 hotell i Tallinn, 2 hotell i Vilnius, och 1 hotell i Kaunas, Klaipeda och St. Petersburg. Besök 22 våningen och gå till Sky bar, där ser du hela Vilnius med en fantastisk utsikt över en trevlig drink eller öl. Prova gärna den lokala ölen! I hotellets restaurant finns en god frukost och lunch buffet, som starkt rekommenderas.

Reval Hotel Latvija in Riga/Latvia (571 rooms) will become a Radisson Blu
Reval Hotel Elizabete in Riga/Latvia (228 rooms) will become a Radisson Blu
Reval Hotel Ridzene in Riga/Latvia (95 rooms) will become a Radisson Blu
Reval Hotel Olympia in Tallinn/Estonia (390 rooms) will become a Radisson Blu
Reval Hotel Central in Tallinn/Estonia (245 rooms) will become a Park Inn
Reval Hotel Lietuva in Vilnius/Lithuania (291 rooms) will become a Radisson Blu
Reval Inn Vilnius in Vilnius/Lithuania (84) will become a Park Inn
Reval Hotel Neris in Kaunas/Lithuania (206 rooms) will become a Park Inn
Reval Inn Klaipeda in Klaipeda/Lithuania (84 rooms) will become a Park Inn
Reval Hotel Sonya in St Petersburg/Russia (173 rooms) will become a Radisson Blu and be Rezidor’s

Här följer några bilder ifrån platser som berättas om i denna artikel ifrån denna mångkulturella stad i Baltikum. Välkomna till Vilnius i Litauen!

När ni bokat rummet på Reval (Radisson Blu), boka även in en ”Soviet style evening” på hotellet. Detta är ett special arrangemang, och en nostalgiresa i tiden. Man känner sig vara lite tillbaka i Sovjet tiden, även när man tar den fina Guide turen runt i Vilnius. Har man sett Tallinn, och Riga så är Vilnius den stad närmast den forna Sovjettiden man kan komma. Vilnius ligger mycket nära gränsen till Vitryssland, och huvudstaden Minsk. Det sker naturligtvis en mycket rejäl upprustning i Vilnius, speciellt av gamla stan. Fortfarande kan man se spår av den forna Sovjettiden, som statyer på broar, gamla KGB huset (väl värd ett besök), samt det strängt bevakade fängelset i centrum. Inne i fängelset, omringat av höga murar ligger en av Vilnius 55 kyrkor som en ruin. Detta kan ur Svenska ögon ses som mycket märkligt, men i Vilnius är detta tydligen o.k. Två kyrkor måste man se i Vilnius, den inuti vitmålade  St.Peterkyrkan, samt Napoleons favoritkyrka St.Anna. Besök även gärna 4 olika shoppingcenter där priserna fortfarande är något lägre än i Sverige; Galleri Europa, Akropolis, Panorama, Ozas, och Gedimino 9 med en Lindex butik (där svenska Emma Wiklund var premiärgäst) som ligger i centrum. Vilnius har många fina restauranger i gamla stan, väl värda att prova på. Kinarestauranger har ett mycket större urval än i Sverige. Du kan te.x beställa grodlår, och struts!

Se offert för min 30 personer:

REVAL (RADISSON BLU) HOTEL LIETUVA OFFERS: 

The idea of the evening is to turn the clock back to the „Soviet times” that have never been experienced by many foreigners. The guests will become participants of this entire show! Surrounded by Soviet flags, clothes, carnations and different slogans, the guests will taste typical Soviet dishes and beverages with lots of vodka… Exciting entertainment by professional actors and musicians will take everybody back to the past. Special souvenirs as well as pictures with Soviet attributes will make your memories last for ever! equipment and costume rent

Soviet style dinner  46 EUR / person

Souvenirs  10 EUR / person

Photo studio  260 EUR / evening + 4 EUR / picture

Performance of professional actors, 1950 EUR / evening  folk band and accordionist

Performance of professional Russian, 1040 EUR / evening

SOVIET STYLE DINNER INCLUDES:

WELCOMING: Ice cold vodka or sparkling wine „Sovietskoje”  Canapé with black bread and red caviar Canapé with herring

BEVERAGES: Selection of vodka: Kaznachejskaja Russkij Standart Glavspirttrest Smirnoff 

Red dessert wine Kagor Apple, cranberry and tomato juice Coffee and tea

FOOD: Bread and Relish: Black bread Bread rolls „Three copeck” Butter Starters, cold cuts and salad: cucumbers Salted flitch („Zakuska”) served with onions and marinated Herring „between the sheets” Marinated mushrooms Piquant salad with cheese and eggs Bean salad Russian salad Sprat with tomato sauce Canned sprat Russian style smoked and cured

meat assortment Hot dishes: Fried pork chop served with mashed potato and beetroot salad Dumplings with salmon served with red caviar sauce

Desserts: Red star shape butter cake with firework fountain decoration Jelly with whipped cream Assortment of typical Soviet candies.

Offer is valid for groups from 30 up to 250 guests

Information and Reservations: 

Reval lietuva.sales@revalhotels.com

 Hotel Lietuva Reservation Center: Tel: +370 5 272 6200 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s