cawa media news

Rysk filmfestival – KINORURIK 2010

KinoRurik XI invigdes på biografen Grand i Stockholm den 18 mars inför en nästan fullsatt salong med ett sångframträdande av den ryska gruppen Blommiga sjalen som sjöng glada folksånger iklädda färggranna folkdräkter.

Därefter talade Rysslands ambassadör Igor Neverov och Sveriges tidigare kulturminister Leif Pagrotsky, som var glad att få vara tillbaka hos KinoRurik. Pagrotsky har blivit en välkommen stamgäst på festivalen och höll invigningstal också förra året. De fick sedan hjälp av Blommiga sjalen med att klippa av invigningsbandet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s